·  TEL. 93 765 02 59 · EMAIL brianxa@brianxa.cat
 · 

Notícies

LES MALALTIES MINORITÀRIES A L'ESCOLA BRIANXA

16-11-2019
Minoritàries? De què si unes 400.000 persones les pateixen a Catalunya?

 

Les malalties minoritàries és el nom genèric que reben aquelles malalties, unes 7000, que afecten a molt poca gent, en concret a un màxim de 1 persona per cada 2000 habitants. Apart de ser minoritàries tenen en comú que acostumen a ser greus, cròniques, progressives i discapacitats. Tot i els avenços que es fan cada dia (en els darrers anys s'ha desenvolupat molt la recerca en teràpia gènica), encara avui dia hi ha un 40% d'aquestes malalties que no tenen tractament o, si en tenen, no es pot fer servir perquè el cost dels medicaments és molt alt i el seu finançament difícil.

Per tot això és tan important ajudar en la investigació d'aquestes malalaties. I aquest és el propòsit de la 28ena edició de la Marató de TV3 d'enguany: recaptar diners per millorar el tractament, la qualitat i esperança de vida i la integració social de les persones afectades.

Com ja fa més de deu anys, el senyor Enric Font va venir a presentar la Marató 2019 a cada un dels cursos de l'ESO. Com sempre ha estat molt didàctic i estimulant pels alumnes, en especial el curtmetratge que la Marató ha produït en motiu d'aquesta edició. Aquest pivota al voltant de les històries de superació i integració social de dues noies i un noi afectats de malalties minoritàries. Al final de cada sessió, els alumnes han pogut expressar els seus dubtes i experiències relacionades amb la marató.

En definitiva, la presentació de la Marató de TV3 és una de les activitats que més calen en l'ànim dels alumnes i que fa que sigui una cita imprescindible en el calendari escolar de cada curs.


Xarxes socials:


Arxius: