·  TEL. 93 765 02 59 · EMAIL brianxa@brianxa.cat
 · 

Notícies

MUSEU D'HISTÒRIA DE CATALUNYA

26-02-2018
Cicle Superior, aprenent la nostra història

SORTIDA AL MUSEU D’HISTÒRIA DE CATALUNYA

 

EL dia 23-2-2.018 Els alumnes de 5è i 6è de primària hem anat a fer una sortida fins al Museu d’Història de Catalunya. Hem sortit de l’escola a les 9:00, hem agafat el bus i vinga cap a Barcelona!!!

Quant hem baixat del bus hem anat a la Plaça del Fossat de les Moreres. I hem esmorzat allà. La Teresa la guia que ens acompanyava ens ha explicat:

-La plaça es diu fossat de les moreres, i sabeu perquè doncs perquè hi ha   moltes moreres.

- En aquesta plaça antigament i enterraven els cossos de persones.

-En mig la plaça hi ha una flama, és per a recordar la Diada Nacional de Catalunya, i per recordar els Màrtirs de l’ any 1714.

 

També ens han explicat que el barri es coneixia com: Vilanova del mar i Vilanova de les arenes. Antigament la gent d’ aquests barris es dedicava a: la pesca, l'argent, corders, comerç, construcció de vaixells. Els oficis estaven distribuïts per carrers: el gremis de l’edat mitjana.

Hem anat a fer un vol per a L’Església de Santa Maria del Mar i després cap al museu.

Un cop allà, hem entrat i deixat les motxilles i els abrics. Ens han dividit en dos grups cinquè i sisè.

 

Cinquè va realitzar una visita amb guia   de la prehistòria i l’edat antiga: habitat, eines, alimentació, societat...

Sisè va realitzar una visita amb guia a través de la història de les tecnologies: " Del sílex al xip” o sigui des del Paleolític a l’edat Contemporània. Especial atenció a la Revolució Industrial.

 

Finalment hem sortit del museu i hem anat caminant  fins al parc de la Ciutadella, allà hem dinat hem jugat una estona i després vinga cap el bus per a tornar cap a Tordera, hem arribat a l’escola a les 17:00 hores de la tarda.

 

Nàdia Pla

Alumna de 5è.


Xarxes socials: