·  TEL. 93 765 02 59 · EMAIL brianxa@brianxa.cat
 · 

Notícies

TALLER PER FAMÍLIES SOBRE "LÍMITS"

02-06-2018
La Llar d'Infants organitza una xerrada sobre límits impartida pel Centre Argem

Un dels temes que més preocupacions, dificultats i preguntes genera a les famílies en el seu dia a dia és el tema dels "límits”. Quan i com hem de posar límits? Quins límits són adequats i quins no? Un límit és un càstig? Hi ha una sèrie de preguntes a les que és important trobar-hi una resposta adequada ja que repercutirà en els vostres fills i filles.

 

El passat dimecres 30 de juny vam realitzar un taller per famílies de la llar d'infants i parvulari on es parlava d'aquest tema, de la mà de l'Ariadna Castany (psicopedagoga) i la Núria Martí (psicòloga) del Centre Argem de Tordera vam extreure moltes reflexions que resumim breument a continuació:

 

Els límits són els mitjans d'ajuda, els pilars importants per limitar el terreny de joc per a què els nens i nenes s'hi puguin bellugar de manera segura i protegida.  Posar límits no vol dir ser estrictes, sinó evitar que els infants estiguin consentits, siguin poc resistents a les frustracions i no sàpiguen perdre, ja que aquests donen claredat i seguretat. 

 

Per tant, els límits són totalment necessaris. I si els hi poseu des de petits els hi estareu oferint unes eines emocionals per a tota la vida, una estructura bàsica que els servirà per sempre i serà un puntal on aferrar-se. La infància és el moment a la vida on les persones construïm i interioritzem el que esta bé i malament.

 

Però no oblidem que els infants necessiten una llibertat (per ser, per fer, per pensar...) i que és dins d'aquesta llibertat on s'han d'establir uns límits, necessiten saber que sempre estarem al seu costat, però no constantment sobre d'ells. Els límits sempre han de donats amb amor i respecte. L'afecte és imprescindible.

 

Antigament s'educava amb autoritat i coacció, però actualment predominen les relacions democràtiques i afectuoses dins les famílies i els infants solen qüestionar els límits que se'ls hi posen, i és feina dels pares i mares donar les explicacions necessàries perquè puguin entendre la importància d'aquests.

 

És molt important que els límits estiguin presents des del naixement, perquè els límits que no s'hagin treballat a la infància tornaran a aparèixer després a l'adolescència amb més força. I potser ja no hi serem a temps, perquè seran adolescents poc tolerants, incapaços d'assumir frustracions, molt dependents i poc empàtics.

 

Durant la xerrada hem parlat sobre com s'han de posar el límits, hem compartit diverses reflexions i em donat estratègies i tàctiques per ajudar a les famílies També hem portat casos reals per comentar-los, com també hem donat un espai a les famílies per exposar els seus propis casos i intentar solucionar tots el dubtes existents.

Una xerrada molt profitosa!

Moltes gràcies a tots i totes per la vostra assistència!

 


Xarxes socials:


Arxius: