·  TEL. 93 765 02 59 · EMAIL brianxa@brianxa.cat
 · 

Notícies

SORTIDA A LA FUNDACIÓ MONA

03-11-2023

Els alumnes de 3r i 4t de primària hem anat a visitar les instal.lacions de la Fundació Mona: centre de recuperació i rehabilitació de primats.

Hem après des del programa de sensibilització de la fundació valors de respecte i empatia envers els ximpanzés i el seu medi natural.

En aquest centre es recuperen del maltractament ximpanzés i macacos que han estat artistes de circ, de televisió, models de publicitat o fins i tot mascotes. Molts han viscut durant anys en terribles condicions i el centre els proporciona unes condicions de rehabilitació amb família juntament amb els seus congèneres en un entorn natural. 

Gràcies als educadors hem recorregut el recinte i hem pogut observar dues espècies de primats: els ximpanzés i els macacos. Hem après nous aspectes que desconeixíem de la seva conducta, alimentació i característiques físiques. I hem conegut algunes històries individuals que ens han emocionat.

També hem portat a terme un joc "Sobrevivim a la selva" on ens hem posat a la pell de ximpanzés i depredadors amb l'objectiu de sobreviure a través de la recerca d'aliments.

Finalment, gràcies a les explicacions dels educadors i la visualització d'unes imatges hem après quins són els efectes de la desforestació dels boscos on viuen aquests animals i les conseqüències que les plantacions d'oli de palma estan causant en el seu hàbitat. Tot un exercici de sensibilització sobre la necessitat de protegir la natura i els nostres parents evolutius més propers.

 


Xarxes socials: