·  TEL. 93 765 02 59 · EMAIL brianxa@brianxa.cat
 · 

Etapes

LLAR D'INFANTS


TOT EL TEMPS ÉS EDUCATIU...

La nostra llar d'infants ofereix una formació vivencial, en què l'infant és protagonista del seu propi procés d'aprenentatge. Creiem que la nostra tasca és oferir als nens i les nenes les eines, els recursos i els materials necessaris per estimular la seva capacitat individual.

És per aquest motiu que l'equip d'educadores de la llar, planifica la programació i el funcionament de les activitats tenint en compte que a la llar cada dia passen esdeveniments inesperats que tenen un gran valor educatiu: un dia de trons i pluja, les bolbes de neu que ens sorprenen a tots un dia d'hivern, l'arc de sant martí que ens omple de colors el cel, les fulles que ha trobat un infant tot venint cap a l'escola...

El nostre entorn ens sorpren cada dia amb múltiples experiències sensitives que a la nostra llar volem aprofitar.

APRENEM JUGANT, TOCANT, OLORANT, TASTANT...

Per tot això, les nostres activitats es centren en el joc, en l'experimentació, en l'observació directa i en l'adquisició d'hàbits socials.

                  

 

ACTIVITATS DIÀRIES

Perquè us feu una idea de les activitats diàries que oferim als nostres infants:

  • Les safates d'experimentació

Posem a l'abast dels infants tot tipus de materials diferents, perquè ells lliurement el toquin, tastin, olorin...

  • La panera dels tresors

És una panera de vímet que conté un assortiment d'objectes d'ús comú, triats amb la finalitat d'estimular els cinc sentits dels nens / es de 6 a 12 mesos.

  • Joc heurístic

Activitat de joc destinada a infants de 12 a 20 / 24 mesos, que consta d'una sèrie de materials que no tenen una finalitat lúdica establerta (petxines, anelles de cortina, capses, cilindres metàl·lics...). És la continuació de la panera dels tresors.

  • Els racons de joc

La distribució del nostre espai – classe distribuïda per racons.

  • Activitats de llenguatge plàstic

Activitats on s'utilitza material per estimular les capacitats manipulatives i plàstiques dels infants: pintura, pincells, rodets, plastilina, fang...

  • Activitats de llenguatge musical

Sabem que la música és un element indispensable per l'infant, les cançons de bressol, de falda... a qui no li agrada una bona cançó, i posar-se a ballar?

  • Psicomotricitat

La intenció és introduir l'infant a la psicomotricitat que farà al segon cicle d'infantil, anant ja al gimnàs de l'escola, i utilitzant tot tipus de material per enfilar-se, córrer, i els més atrevits, saltar o fer tombarelles.

             

 

HORARIS

- LLAR D'INFANTS (de 9 a 13 i de 15 a 16:30 hores).

- SERVEI D'ACOLLIDA (de 7:45 a 9 hores). Un espai de rebuda per les famílies més matineres de l'escola.

- SERVEI DE MENJADOR (de 13 a 15 hores). Temps de dinar i descans pel infants.

- LUDOTECA (de 16:30 a 17:15 hores). Espai de joc lliure i hora de berenar.

 

LA RELACIÓ AMB LES FAMÍLIES

I no us penseu que ens oblidem de vosaltres. Tenim claríssim que per un bon desenvolupament dels vostres fills/es cal una comunicació diària i directa entre la FAMÍLIA i L'ESCOLA. Per això, durant les entrades i les sortides podreu parlar amb l'educadora de tot allò que us preocupa o simplement del dia a dia. A principi de curs farem una reunió pedagògica per explicar el funcionament de la llar, i sempre que vulgueu podreu concertar entrevista amb la tutora del vostre/a fill/a.

A més a més, les nostres educadores fan un seguit d'activitats obertes a les famílies en les quals podreu participar en companyia dels nens/es. Fins i tot, la porta estarà oberta per celebrar les festes tradicionals com la CASTANYERA, ST. JORDI, el NADAL...  

Esperem veure'ns aviat.

 

Si voleu disposar d'informació més ampliada sobre la Llar d'Infants i el procés de matrícula, podeu descarregar-vos el llibret informatiu.